ACTUEEL

Doek valt definitief voor Jeugd ACT

Doek valt definitief voor Jeugd ACT

Zorgorganisatie Jeugd ACT (Assertive Community Treatment) Nederland is definitief ter ziele. Er komt geen doorstart. Het bedrijf met 135 werknemers sluit op 2 maart de deuren. De 4.000 cliënten moeten voor die tijd worden overdragen aan andere instellingen. Dat meldt TC Tubantia.

Jeugd ACT werd op 3 februari failliet verklaard. Curator Anton van Poorten uit Haarlem achtte de kans op een doorstart ‘redelijk groot’. Er waren drie gegadigden, maar deze zijn allemaal afgehaakt.

Jeugd ACT

Jeugd ACT geeft hulp en behandeling aan jongeren (12 tot en met 24 jaar) met complexe psychosociale en psychiatrische problemen, die de weg naar de reguliere zorg niet weten te vinden. De zorgorganisatie heeft onder meer vestigingen in Zwolle, Deventer, Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Wierden en Utrecht. Jeugd ACT was sinds 1 oktober 2010 actief.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

RFB

29 februari 2012

JeugdACT gaat failliet, niet omdat overnamegegadigden zich zouden hebben teruggegetrokken, maar omdat de betrokken Zorgverzekeraar de overname door een andere private jeugdzorgorganisatie tegenhield. Het is de verzekeraar die nu verantwoordelijk is voor 4000 cliënten die plots hun zorg verliezen en 135 werknemers die hun baan kwijt raken.

Top