ACTUEEL

CIZ vernieuwt raad van toezicht

Het CIZ heeft een nieuwe raad van toezicht (RvT). Deze bestaat uit Jos de Beer, Rudolf Bosveld en Hennie Wesseling.

Jos de Beer

Jos de Beer (61) werkte onder meer bij diverse ministeries (Financiën, Binnenlandse Zaken en VWS) en bij KPMG als verantwoordelijk partner voor de gezondheidszorg. Tot 2011 was hij directeur van GGZ Nederland, brancheorganisatie voor de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Op dit moment is hij directeur van de Vereniging van bestuurders in de Gezondheidszorg (NVZD).

Hennie Wesseling

Hennie Wesseling (60) studeerde natuurkunde aan de Vrije Universiteit en bekleedde diverse managementfuncties bij TNT en diens rechtsvoorgangers (PTT, KPN), met als belangrijkste aandachtpunt de ICT. Bij TNT Post was hij laatstelijk CIO.

Rudolf Bosveld

Rudolf Bosveld (53) is werkzaam als directeur en bestuurslid bij PPF Group N.V. Hij studeerde economie en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, met als specialiteit corporate finance. Verder volgde hij vakken in financiering en bedrijfseconomie aan Harvard University in Amerika. Zijn werkervaring deed hij onder meer op bij ABN Amro, Coopers & Lybrand, MeesPierson en Nuon. Verder is hij lid van de raad van commissarissen van woningcorporatie Vivare, alsmede lid van de Raad van Toezicht van ROC RijnIJssel.

Bestuur

Het CIZ heeft één bestuurder, Daan Hoefsmit. Hij wordt bijgestaan door de directieraad, bestaande uit Hans Ouwehand (directeur AWBZ), Manda Oplaat (directeur Bedrijfsvoering) en Ingeborg Korstjens (manager Strategie). De bestuurder van het CIZ wordt gecontroleerd door de raad van toezicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top