ACTUEEL

Failliete Thuisapotheek stopt werkzaamheden

De Thuisapotheek is gestopt. Het Rotterdamse bedrijf, dat voor patiënten met een chronische aandoening medicijnen bestelde en deze bij hen bezorgde, kan de activiteiten niet meer financieren. De NOS meldt dat er inmiddels een faillissement is aangevraagd.

De apotheek, die in 2006 werd opgericht, levert vanaf donderdag geen bestellingen meer en adviseert de klanten naar de plaatselijke apotheek te gaan. De Thuisapotheek, waar ongeveer 100 mensen werkten, had naar eigen zeggen 30 duizend klanten. http://nos.nl/artikel/354018-thuisapotheek-gesloten.html

Dossiers

De KNMP, de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers, roept de leidinggevenden van de Thuisapotheek op zorgvuldig om te gaan met de patiëntgegevens. De organisatie adviseert patiënten zo snel mogelijk contact op te nemen met een apotheek in de buurt en een arts om hun medische dossier op peil te brengen.

Klachten

De KNMP wijst erop dat het noodzakelijk is dat artsen en apotheken gegevens over iemands medicatie aan elkaar overdragen. Volgens de woordvoerder heeft de Thuisapotheek daar echter zelden tot nooit aan meegewerkt. Honderden leden van de KNMP hebben daarover geklaagd, aldus de zegsman. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top