ACTUEEL

Rob Dillmann Zorgmanager van het jaar

Rob Dillmann Zorgmanager van het jaar

Rob Dillmann, bestuursvoorzitter van het Zaans Medisch Centrum in Zaandam is verkozen tot Zorgmanager van het Jaar 2012. Met het winnen van de titel en de bijbehorende ING Excellence Trofee volgt hij bestuursvoorzitter Greet Prins van Stichting Philadelphia Zorg op.

Juryvoorzitter Martin van Rijn, bestuursvoorzitter van PGGM, heeft de uitslag van de verkiezing donderdag bekendgemaakt tijdens een congres van vaktitel Zorgvisie in Breukelen.

Genomineerden

Genomineerd waren verder Linda Bijl, directeur en oprichter van de Opvoedpoli uit Amsterdam en Andrea van der Meer, algemeen directeur van ggz-instelling Altrecht Cura. Alledrie hebben zij een sterke drive om de zorg te verbeteren, ziet de jury als overeenkomst. Zij willen de bakens verzetten om cliënten en patiënten sneller en beter te helpen.

Meerjarenvisie

Dillmann heeft vanuit een meerjarenvisie sterke relaties opgebouwd met de belangrijkste stakeholders van de organisatie. Daarbij heeft hij zich op een bijzondere manier verbonden aan het realiseren van meetbare zorgprestaties, aldus Van Rijn. Dit was reden om hem de prijs toe te kennen.

Talent van het jaar

Kim van Leeuwen, teamleider verpleegafdeling orthopedie bij de Reinier de Graaf Groep, is verkozen tot Talent van het Jaar. De jury prijst haar om haar authentieke persoonlijkheid en de intensiteit waarmee zij nadenkt over haar werk. '"Ze gaat de pijnlijke sfeer niet uit de weg en bij haar manier van leiderschap speelt passie een hele grote rol. Misschien is dit wel de nieuwe manier van leiding geven."

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Wim van der Meeren

13 april 2012

Gefeliciteerd Rob!

Eric van Wijlick

13 april 2012

Beste Rob,

Namens de KNMG Adviesraad SCEN van harte gefeliciteerd!

Van der Linden

13 april 2012

Vernet feliciteert Rob Dillmann met het behalen van deze award.

Anoniem

17 april 2012

Gaf de winnaar zichzelf (met instemming van zijn RvT) niet 100.000 euro meer dan de Balkenendenorm? Daar gaat toch wel een heel nare sfeer van graaien en zelfverrijking vanuit. Graag hoor ik dat hij toch gewoon volgens de norm wordt betaald.

Top