ACTUEEL

Achmea heeft contractering bijna rond

Achmea heeft met 91 van de 93 ziekenhuizen in Nederland overeenstemming bereikt over de zorginkoop voor 2012. Ook met de zelfstandige klinieken zijn de afspraken bijna rond. De afspraken worden in de komende tijd omgezet in contracten.

Alleen met het Erasmus Universitair Medisch Centrum en het Universitair Medisch Centrum Groningen zijn nog geen afspraken gemaakt. "We verwachten met de laatste twee ziekenhuizen eveneens op korte termijn tot een afspraak te komen,” zegt Roelof Konterman, voorzitter Zorg & Gezondheid bij Achmea.

Hoofdlijnenakkoord

Met de afspraken blijft de stijging van de kosten voor de ziekenhuizen onder de 2,5 procent. Konterman: "Ik heb er enorme waardering voor dat de zorgaanbieders de kwaliteit van zorg blijven garanderen binnen het hoofdlijnenakkoord. We spraken met elkaar en de overheid af, dat de ziekenhuiskosten de komende jaren niet meer dan 2,5  procent per jaar stijgen met behoud van kwaliteit.”

Deadline

De afspraken tussen de ziekenhuizen en de verzekeraars zouden eigenlijk uiterlijk op 1 april 2012 afgerond moeten zijn. Op die datum had Achmea met 20 procent van de ziekenhuizen echter nog geen overeenstemming bereikt.

Komende zomer starten Achmea en de ziekenhuizen de onderhandelingen voor 2013, zodat verzekerden voor het eind van dit jaar weten welke ziekenhuizen in 2013 gecontracteerd zijn.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top