ACTUEEL

Eeke van der Veen stopt als parlementslid

Eeke van der Veen stopt als parlementslid

Eeke van der Veen, woordvoerder volksgezondheid voor de Tweede Kamerfractie van de Partij van de Arbeid, stelt zich niet herkiesbaar. Dit meldde hij donderdag in een email aan de PvdA leiding.

Van der Veen noemde de beslissing om zich niet herkiesbaar te stellen niet gemakkelijk, maar heeft vanwege zijn leeftijd nu een knoop doorgehakt. "Komende maand wordt ik 66 en dan is een nieuwe periode van vier jaar waarvoor je je verkiesbaar stelt, wel erg lang", aldus Van der Veen. Daarnaast wil hij meer tijd vrijmaken voor zijn privéleven.

Visie

Als parlementariër heeft Van der Veen zich de afgelopen jaren binnen de PvdA ingezet om een visie op de gezondheidszorg te ontwikkelen. “Die is er nu, dus dat is een goed moment om afscheid te nemen", zegt Van der Veen. Hij hoopt zich de toekomst in te kunnen blijven zetten voor de partij en voor de publieke zaak. ”Tot de verkiezingen zal ik alles uit de kast halen voor een goede verkiezingsuitslag. We hebben een prima programma, inclusief de volksgezondheidsparagraaf, maar vooral ook een prima partijleider.”

Blogger

Eeke van der Veen, een vaste blogger voor de website van Skipr, is sinds 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Voordat hij in de Kamer plaatsnam, was hij onder anderen algemeen directeur van ZAO Zorgverzekeringen en bestuursvoorzitter van Agis Zorgverzekeringen. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

R.J. Mulder

11 mei 2012

Leuk voor Eeke en goed voor de PvdA dat er ruimte komt voor een wat effectievere aanpak van ZorgInnovatie.

Recent KIVI forumuitspraak: "de zorgbestuurders moeten het gewoon gaan doen en anders gaan we ze dwingen!"

Met alle respect, maar hoe goed heeft DAT gewerkt de afgelopen decennia?

Top