Finance

VWS verwerpt klacht Flevoziekenhuis over NZa

De financiële steun aan de IJsselmeerziekenhuizen door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) was terecht. Dat schrijft het ministerie van Volksgezondheid volgens Almere Vandaag in een brief aan het Flevoziekenhuis.

IJsselmeerziekenhuizen en MC Groep Loek Winter

Het Almeerse ziekenhuis heeft protest aangetekend tegen de NZa-steun voor het ziekenhuis in Lelystad. Volgens de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis is hiermee oneerlijke concurrentie in de hand gewerkt. De IJsselmeerziekenhuizen kregen na de overname door de MC Groep van Loek Winter financiële steun om een faillissement af te wenden. "Een belangrijke voorwaarde voor het toekennen van steunverlening is dat er behoefte is aan continuïteit van de door de instelling verleende zorg." Aldus citeert Almere Vandaag uit de brief. Bij uitblijvende steun zou de zorg voor ongeveer honderdduizend mensen zo ernstig verschralen dat het onverantwoord zou zijn.

Systeemziekenhuis

Volgens de NZa zijn er onvoldoende alternatieven en garanties om te verzekeren dat het voorzieningenniveau op de korte termijn als het gaat om de acute zorg en op de langere termijn de chronische zorg op peil zal blijven. Lees het commentaar van de woordvoerder van het Flevoziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top