ACTUEEL

Florence Nightingale Instituut kiest nieuwe koers

Het Florence Nightingale Instituut (FNI) gaat in 2013 verder als online kenniscentrum met een virtueel museum en een sterke mobiele activ­i­teiten­poot.

Het museum in Zetten, waar FNI de afgelopen 10 jaar was gevestigd, sluit per 1 oktober als FNI het pand verlaat. Het  Florence Nightingale Instituut  zet de museumfunctie online voort.

Modernisering

Het instituut zegt met deze moderniseringsslag de geschiedenis van de verpleging en verzorging op eigentijdse wijze onder de aandacht te willen brengen van verpleeg­kundigen, verzorgenden én studenten in Neder­land. In de nieuwe formule ontstaat meer ruimte voor historisch onderzoek en sluit het FNI beter aan bij de wensen van de zorgsector en het onderwijs. Die kennis is noodzakelijk om onze educa­tieve activiteiten en de presentatie van het erfgoed actueel te houden, zegt Nannie Wiegman, directeur van het FNI.

Rond de zomer wordt een uitgebreid communicatietraject ingezet om de nieuwe plannen van het FNI verder toe te lichten. Ook volgt dan nadere informatie over de sluiting van het museum en het afscheid van het FNI van Zetten. Op dit moment is het FNI nog in gesprek met een aantal instellingen over nieuwe huisvesting.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top