ACTUEEL

OM stelt strafrechtelijk onderzoek in naar maagchirurg

Het Openbaar Ministerie in Assen bereidt een strafrechtelijk onderzoek voor naar het Scheperziekenhuis in Emmen en tegen de betrokken maagchirurg van dat ziekenhuis. Dit meldt het NRC.

De zoon van een patiënt die is overleden na een maagverkleining in het Scheper Ziekenhuis in Emmen deed vorige week aangifte wegens dood door schuld tegen zowel chirurg Reijnen als het ziekenhuis. Met de aangifte wilde hij bewerkstelligen dat het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek instelt. Dit gaat nu gebeuren.

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen is vorige maand onmiddelijk gestopt met het uitvoeren van maagverkleiningen toen bekend werd dat vorig jaar en dit jaar in totaal zes mensen zijn overleden na deze ingreep. Ook traden bij patiënten relatief veel complicaties op.

Justitie en inspectie bespreken procedures onderzoek

Justitie in Assen overlegt met de Inspectie voor de Gezondheidszorg hoe het onderzoek er uit moet zien en wie welke taken gaat uitvoeren. Eind volgende week worden de te volgen procedures naar verwachting bekend. Het ziekenhuis onderzoekt momenteel in samenwerking met de inspectie of er verband bestaat tussen het aantal sterfgevallen en de operaties.

Chirurg eerder al veroordeeld wegens door door schuld

De chirurg blijkt in 2005 in Duitsland te zijn veroordeeld wegens dood door schuld nadat een patiënt overleed na een maagverkleining. Bij twee andere patiënten destijds deden zich complicaties voor. Lees meer in NRC.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top