ACTUEEL

Mentaal Beter weigert therapeuten EuroPsyche hulp

Ggz-aanbieder Mentaal Beter weigert tegemoet te komen aan hulpvragen van groepspraktijken en individuele therapeuten. Zij klopten aan bij Mentaal Beter met het verzoek om behandelingen die zij niet langer via EuroPsyche kunnen declareren via Mentaal Beter te declareren.

“Hoe schrijnend de individuele gevallen soms ook zijn, in ons beleid past het niet om verzoeken van therapeuten die nog wat DBC’s hebben open staan te helpen. Het is spijtig dat goedbedoelende hulpverleners en cliënten de dupe worden van de uitspraak van de rechter over de ondeugdelijke constructie die EuroPsyche hanteert." Dat zegt bestuursvoorzitter Martin de Heer van Mentaal Beter.

Financiële problemen

Mentaal Beter is volgens hem de afgelopen week frequent benaderd door groepspraktijken en individuele therapeuten die via een omweg hun rekeningen betaald wilden krijgen. De rechter stelde onlangs dat zorgverzekeraar CZ declaraties niet hoefde te betalen omdat de uitgevoerde zorg niet voldoet aan de polisvoorwaarden van de verzekeraar.  EuroPsyche had een kort geding aangespannen tegen de zorgverzekeraar, omdat die voor 700.000 euro aan declaraties voor tweedelijns psychische zorg niet betaalde. Europsyche is daarna in financiële problemen geraakt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top