ACTUEEL

Computerchips en keten-informatie in Moderne Zorg

Keteninformatie die de bureaucratie in diabeteszorg terugdringt en computerchips die bedrijfskleding langer laten meegaan. Dit zijn twee van de onderwerpen in aflevering vier van Morderne Zorg op zondag 24 mei om 10.25 uur op RTL 7.

Computerchips in kleding

In de vierde aflevering laat Moderne Zorg zien hoe in kleding genaaide computerchips het wassen en onderhoud van bedrijfskleding kunnen ondersteunen. De chips helpen de logistieke processen te optimaliseren. De presentatie is in handen van hoofdredacteur Ruud Koolen van Skipr.

Keten-informatie-systeem voor diabetes

Verder brengt Moderne zorg een reportage over een keten-informatie-systeem tussen diabetici, huisartsen, medisch specialisten en praktijkondersteuners in Rivierenland. Het systeem voorkomt bureaucratie, verbetert de kwaliteit van zorg en geeft de patiënt regie over de eigen zorg.

Kort zorgjournaal

Het zorgjournaal bevat in de komende aflevering mantelzorgwoningen in de tuin, het sta-op toilet voor meer zelfstandigheid van cliënten en minder belasting voor zorgverleners en consulten via internet.

Items terugzien op video.skipr.nl

Moderne Zorg brengt innovaties in de Nederlandse Zorg in beeld, door middel van reportages op locatie. Op zondag 24 mei om 10.25 uur is op RTL 7 de voorlopig laatste aflevering te zien.

De eerste reeks van Moderne Zorg trok in het najaar van 2008 gemiddeld honderdduizend kijkers per uitzending. Reportages en interviews met Alexander Rinnooy Kan, Roger van Boxtel, Atie Schipaanboord, Marjan Kaljouw en Eelco Damen zijn te zien op video.skipr.nl. De items uit de nieuwe reeks verschijnen eveneens op de Skipr-site.

Samenwerking Tangram Media, DAZ en Skipr

Moderne Zorg is een productie van Tangram Media in samenwerking met Bureau DAZ.

Uitzendingen in mei en juni

Moderne Zorg, uitzendingen op RTL 7 op zondagochtend 24 mei om 10.25 uur. Deze reeks uitzendingen van Moderne Zorg zal in juni 2009 worden herhaald in de doordeweekse dagprogrammering van RTL-Z.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top