ACTUEEL

Personeel Altenova beklaagt zich over werkdruk

Medewerkers van verpleeghuis Altenova in Arnhem stellen dat de werkdruk zo hoog is dat de kwaliteit van de zorg er bij inschiet. Dat staat in een petitie die het personeel dinsdag aan de Raad van Bestuur overhandigde, zo meldt Omroep Gelderland.

Altenova is een onderdeel van de Arnhemse zorginstelling Pleyade. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had Altenova vorig jaar onder verscherpt toezicht gesteld omdat de zorg onvoldoende was. Er was te weinig personeel. Ook ontbrak het aan deskundigheid. Het verscherpt toezicht is in januari opgeheven.

Niet-gediplomeerd

Volgens een woordvoerder van vakbond Abvakabo FNV is de gang van zaken bij Altenova exemplarisch voor het toezicht op de zorgkwaliteit. Tegenover Omroep Gelderland laat de woordvoerder dat er vaak veel verbetert in de periode dat een instelling onder verscherpt toezicht staat, maar dat het weer mis gaat als dat verscherpt toezicht is verdwenen. "Dat zie je ook bij Altenova”, aldus de woordvoerder. "We zagen dat op een groep van twintig bewoners soms drie mensen werkten, van wie er twee stagiair waren en één niet-gediplomeerd, staan."

Benieuwd

De IGZ is volgens Omroep Gelderland benieuwd naar de petitie en wil bekijken of er opnieuw actie moet worden ondernomen.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 november 2012

Een heel vervelend verhaal voor Altenova. Juist nu het management en de werknemers er voor gaan om de boel op de rit te zetten, starten AbvaKabo de Gelderlander en een handjevol werknemers een tegenoffensief waar een landelijke discussie over de ruggen van welwillende werknemers wordt uitgevochten. Is dit in het belang van de patiënt of werknemer? Mijn inziens niet. Het enige beland dat wordt gediend is het belang van de AbvaKabo. Betrokkenen zorg dat de problemen gezamenlijk en constructief worden opgelost en zoek op dit moment geen zondebokken. Probeer een landelijke discussie niet af te wimpelen op werknemers en of de hoofdbestuurder.
De AbvaKabo heeft zelf ook een verziek werknemersbeleid zo blijkt uit een recent stukje in de Telegraaf. Hopelijk heeft de de AbvaKabo dit probleem snel onder de knie! Het zou nobel zijn dat de AbvaKabo dit alle betrokkenen van Altenova en Pleyade ook gunnen in plaats van een staaltje machtsvertoon te gebruiken.

Top