ACTUEEL

Ggz lanceert eigen verkiezingssite

Zes organisaties uit de geestelijke gezondheidszorg (ggz) hebben gezamenlijk een website gelanceerd om informatie te geven over de standpunten van de verschillende politieke partijen op belangrijke thema’s binnen de ggz.

Op www.kiesvoorggz.nl is informatie verzameld over de thema’s toekomstvisie op ggz, eigen verantwoordelijkheid, preventie, eigen bijdrage, toegankelijkheid van de zorg, maatschappelijke participatie en stigmatisering. De standpunten zijn per partij en per thema terug te vinden.

Eigen bijdrage

Zo worden bijvoorbeeld de verschillende standpunten op het gebied van de eigen bijdrage voor de ggz bij elkaar gezet. De VVD wil de eigen bijdrage voor de ggz schrappen en vervangen door een systeem van eigen betalingen voor zowel de ggz als de somatische zorg. D66 wil alleen voor lichte behandelingen in de ggz een eigen bijdrage vragen, net als in de overige zorg. Het CDA houdt vast aan de huidige opzet, maar wil zorgmijding voorkomen door de zwakkere groepen te ontzien.

Partijen

Alle grotere politieke partijen zijn gevraagd om hun standpunten aan te leveren. De PvdA en de PVV hebben de standpunten nog niet aangeleverd. De deelnemende organisaties zijn GGz Nederland, Landelijk Platform GGz, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, het Nederlands Instituut van Psychologen, Kenniscentrum Phrenos en het Trimbos-instituut.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top