ACTUEEL

Site maakt zorgcontracten zichtbaar voor patiënten

Vanaf september is het voor patiënten mogelijk om online te bekijken met welke zorgverzekeraar hun apotheker, huisarts en fysiotherapeut het beste zorgcontract heeft afgesloten. Dat meldt het Pharmaceutisch Weekblad.

Zorgverlener verkiezen boven zorgverzekeraar

Bedenker van de website is van Jan van der Lende, zelfstandig apotheker in Blaricum. Zijn site biedt de patiënt de mogelijkheid om na te gaan welke combinatie tussen zorgverzekeraar en zorgverlener het meest optimaal is. Van der Lende speelt met de site in op het probleem dat zorgverleners niet iedereen dezelfde kwaliteit van zorg kunnen bieden. Op de site van Pharmaceutisch Weekblad zegt hij dat hij wil bereiken dat patiënten voortaan eerst kiezen voor een zorgverlener en niet voor polisaanbiedingen van de zorgverzekeraar.

Advies over beste combinatie

Op basis van de classificatie die de zorgverlener aan de zorgverzekeraar toekent op de site, ontvangt de patiënt advies op maat. De zorgverlener kan achter de schermen aangeven welke zorgverzekeraar de voorkeur geniet en hier classificaties aan koppelen. Deze informatie is niet beschikbaar voor de patiënt. Van der Lende hoopt dat veel zorgverleners zich aanmelden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top