ACTUEEL

Diaconessenhuis overwoog sluiting

Bestuursvoorzitter Titus Vissers van de Zorgcombinatie Noorderboog heeft begin vorig jaar overwogen om het Diaconessenhuis in Meppel te sluiten. Dat zegt  Vissers in de Meppeler Courant.  

‘Serieuze optie’

In 2008 zag de toekomst er voor het Meppeler ziekenhuis er somber uit. Over 2007 draaide de Noorderboog een verlies van vijf miljoen euro.  Vanwege de aanhoudende verliezen stond de voorzitter van de raad van bestuur Titus Vissers op het punt de het Diaconessenhuis te sluiten. “Ik heb dat als serieuze optie meegenomen”, aldus Vissers in de Meppeler Courant. Sluiting had de weg kunnen vrijmaken voor een overname.

Positief resultaat

De financiële malaise van destijds ging gepaard met kritiek op de kwaliteit van zorg in het ziekenhuis. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) plaatste het ziekenhuis enige tijd onder verscherpt toezicht. Uit het jaarverslag over 2008 blijkt dat het ziekenhuis de weg omhoog weer heeft gevonden.  Over 2008 is een positief resultaat van zeven ton geboekt.

Feestje

Ook de teruggang van het aantal patiënten is inmiddels gestopt, maar er komen minder patiënten dan waarop was gehoopt. “We zijn er nog lang niet”, reageert Vissers. “Het kost enige tijd om het vertrouwen volledig terug te winnen. Het is nu zaak te laten zien dat we kwaliteit-plus leveren.” Hij prijst de enorme inzet van de ruim 2500 medewerkers. De organisatie was naar zijn mening lamgeslagen en kreeg klap op klap te verwerken. “Dat we met elkaar uiteindelijk over 2008 zo goed gepresteerd hebben, is een feestje waard”, aldus een opgetogen Vissers dinsdagmiddag bij de presentatie van de jaarcijfers.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

walsweer

28 mei 2009

In uw artikel, Diaconessenhuis overwoog sluiting, staat een hinderlijke fout. De voor zitter van de raad van bestuur wordt in uw artilel regelmatig Titus Brandsma genoemd. Dit moet echter Titus Vissers zijn. Door deze namen in het zelfde artikel ook nog door elkaar te gebruiken wordt het stuk erg verwarrend.

Top