ACTUEEL

NIGZ wordt overgenomen door TNO CBO

Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) maakt een doorstart. Het instituut wordt per 10 augustus 2012 overgenomen door adviesorganisatie CBO, een dochteronderneming van TNO Management Consultants.

Het NIGZ vroeg op 10 juli 2012 faillissement aan. Aanleiding voor deze stap vormden de teruglopende markt door de economische crisis in Nederland. Naast de overname van activiteiten is door het CBO aan een deel van de medewerkers een baan aangeboden.

Activiteiten

Curator Roef van Dijk is blij met de overname, aangezien het merendeel van de activiteiten van het NIGZ kunnen worden voortgezet en dat een substantieel deel van de medewerkers een baan kan worden geboden. Een aantal activiteiten op het gebied van sociale veiligheid en participatie worden voortgezet door de Stichting Veiligheid NL te Amsterdam.

Gezondheidsinstituut NIGZ, Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie, kwam in 1995 tot stand door een fusie van verschillende organisaties op gebied van gezondheidsvoorlichting en preventie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top