ACTUEEL

Schippers: winst te pakken bij ouderenzorg

Om de zorg voor Nederlanders betaalbaar te houden, moet er vooral ingegrepen worden in de ouderenzorg. Dat stelt minister Edith Schippers van Volksgezondheid maandag in een interview in Het Financieele Dagblad.

"De ouderenzorg moet bij de mensen thuis worden georganiseerd, met behulp van sociale netwerken, in plaats van dure instellingen", betoogt de VVD-politica, die op de tweede plek op de kieslijst van de VVD staat voor de verkiezingen in september. In fors snijden in het basispakket ziet Schippers niets. Bovendien valt de voornaamste winst volgens haar niet te behalen bij die ziekenhuizen, omdat het stelsel daaronder "in de kern wel deugt".

Struisvogelpolitiek

Partijen die juist fors in de zorg willen investeren zoals de SP en de PVV, beticht Schippers van struisvogelpolitiek. "Er zitten grenzen aan wat mensen kunnen en willen uitgeven aan zorg. Wie nu zelf nooit zorg gebruikt, betaalt wel 25 procent van zijn inkomen. Dat is heel solidair en moet zo blijven, maar je moet wel zorgen dat mensen dat in de toekomst nog willen blijven doen." (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Frank Conijn - www.gezondezorg.org

20 augustus 2012

"Bovendien valt de voornaamste winst volgens haar niet te behalen bij die ziekenhuizen, omdat het stelsel daaronder "in de kern wel deugt"."

FC: Dat is wonderbaarlijk, gezien dat de selectieve zorginkoop in de ziekenhuiszorg nog steeds niet van de grond gekomen is, zie http://www.skipr.nl/actueel/id11922-selectieve-zorginkoop-komt-amper-van-de-grond.html, en de kosten in de ziekenhuiszorg net zo hard stijgen als in de andere sectoren, zie www.gezondezorg.org/probleemstelling.php.

Verkiezingentijd?

Zwanikken

29 augustus 2012

Meer dan 1800 keer gelezen ,

gaat iedereen Nu centraal inkopen ?
Voor heel Nederland , wel verstandig ,als we naar een Europa gaan .

Incontinentie materiaal is voor heel de wereld hetzelfde .
en laat het via Bol.Com bezorgen .

LEZER VAN HET FINANCIEEL DAGBLAD .

Top