ACTUEEL

Verbeterprogramma gehandicaptenzorg slaat aan

Ruim één op de drie aanbieders van gehandicaptenzorg doet mee met het Verbeterprogramma Gehandicaptenzorg. Volgens kenniscentrum Vilans is het programma daarmee een groot succes.

Met het Verbeterprogramma willen Vilans en CBO/TNO bestaande kennis verbinden aan de praktijk. In het kader van het programma zijn er leernetwerken, werkplaatsen, bijeenkomsten en andere activiteiten rond thema’s als leefstijlondersteuning, verslaving, preventie, zeggenschap en inclusie.  

Verbetertips

Het programma heeft inmiddels een toolkit opgeleverd met methoden, materialen en interventies rond alcohol- en drugsgebruik bij mensen met een licht verstandelijke beperking. Begin september verschijnt er een digitale checklist medicatieveiligheid voor extramurale zorg. Aan de hand van dertig vragen kunnen zorgverleners online achterhalen hoe medicatieveilig de eigen organisatie is. Na het invullen ontvangt de betrokken zorgverlener per mail praktische verbetertips.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 augustus 2012

Je hebt het als LVG er tegenwoordig erg druk met al die programmaas die worden ontwikkeld. Zou haast zeggen wat een geluk dat de wajong beperkt wordt en werk moeilijk te krijgen is. Kunnen we richten op deze zaken. Maar ik heb als 18 jarige [lvg er] helemaal geen zin in dit soort zaken. Ik wil werk en inkomen en een betaalbaar kamer of appartement.geen gezeik aan mijn kop van groepsleiding of andere hulpverleners die het altijd beter weten.
Altijd dat gezeur over sociale vaardigheids trainingen en weet ik wat voor trainingen. aldus de reactie van een client.
Die client die nu geen wajong meer krijgt om in te stromen in een baan met begeleiding en na een paar jaar zich zelf kan redden met eventuele minimale begeleiding. Nu geen baan en geen inkomen en schuld opbouwen bij de zorgverzekering. Ouders financieel verantwoordelijk maar kunnen deze kosten ook niet ophoesten. Gemeenten niet voorbereid op deze doelgroep die vooral tijd en aandacht nodig heeft om te groeien naar zelfstandigheid en werk.
Politiek zorg dat deze jongeren werk krijgen en veel "puber' gedragsproblemen zullen met de jaren oplossen. Deze jongeren hebben een werkcoach en dan van ruwe bolster blanke pit nodig die ze kort en krachtig bij de hand nemen en ze af en toe flink de les lezen. Daar leren ze meer van dan pas afgestudeerde sph ers die zelf nog weinig werk ervaring hebben. en helaas met dezelfde problematiek zitten van niet rond kunnen komen van kleine deeltijd banen en met studie schuld zitten en ook de ziektekostenpremie niet kunnen betalen.

Top