ACTUEEL

Schippers gruwt van SP-minister in de zorg

Een minister van de SP op het ministerie van Volksgezondheid. Dat is ongeveer het ergste dat huidig VVD-minister Edith Schippers (Volksgezondheid) kan bedenken.

Budgetsysteem

In een interview met Volkskrant.nl zegt Schippers dat de SP in haar ogen terug wil naar het oude budgetsysteem in de zorg. "Als je dat weer invoert, met budgetten, artsen in loondienst en een beperkt aanbod, dan is dat een garantie voor wachtlijsten", aldus Schippers. "Wat gebeurt er dan? Mensen met geld vliegen naar Spanje voor een nieuwe heup, maar de gewone man staat op de wachtlijst."

Kosten burger

Schippers vreest dat de verschillen tussen arm en rijk in de zorg groter worden als de SP het voor het zeggen krijgt. "De SP neemt geen enkele maatregel waarmee de rekening van de burger naar beneden wordt gebracht." (ANP)

 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

31 augustus 2012

Terwijl de minister publiekelijk haar afkeuding voor Budgetten uitspreekt heet zij zelf middels het macrobeehersinstrument weer budgetten ingevoerd en geven haar ambtenaren opdrachten uit waarin verdere budgetten worden onderzocht. Lekker hypocriet.

Anoniem

31 augustus 2012

De persoon hieronder is duidelijk appels met peren aan het vergelijken en begrijpt niks van de huidige werking van de zorgsector. Zo zie je maar dat mensen om verkeerde redenen op verkeerde partijen gaan stemmen.

Mitrasing, huisarts

1 september 2012

De minister moet even ophouden met al die angstkaarten.
Onder de regering Rutte en daarvoor zijn de wachtlijsten niet weggewerkt tot de treeknorm die de verschillende partijen elkaar stelden. Dat is heel maakkelik na te gaan.
Eerlijk is te zeggen: wachtlijsten in de zorg zijn er altijd geweest en zullen er ook altijd blijven. Dat is nl een onderdeel van een schaarstemechanisme van ons grote Goed Gezondheidszorg en deze kun je niet wegdenken.
Achmea roept nu vrolijk dat de kosten niet stijgen en dat men binnen het bestuurlijk akkoord op hoofdlijnen blijft. Komt dat door efficiency maatregelen en slim inkopen? Gelovers mogen zich melden.

Jaap van den Heuvel

1 september 2012

Minister Schippers laat met haar uitlatingen wel zien dat de VVD het zicht op de werkelijkheid en haar eigen rol daarin nu echt volledig kwijt is. Het afgelopen jaar is het meest rigide budgetsysteem aller tijden ingevoerd. Gelukkig snapt Schippers, gelet op die noodgreep, klaarblijkelijk nu wel dat marktwerking niet werkt.

Top