ACTUEEL

Nieuw plan voor Amphia Ziekenhuis

De nieuw- en vernieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis gaat veel meer kosten dan de 190 miljoen euro die vorig jaar was begroot.

Nieuw plan

Het plan dat de raad van bestuur in 2011 presenteerde, is van tafel. Er is een geheel nieuw plan in de maak, zo meldt BNDeStem. In het eerdere plan stond dat nieuwbouw in Breda en Oosterhout 120 miljoen zou kosten. Renovatie van het huidige gebouw aan de Molengracht vergde 60 miljoen en de aanleg van een parkeergarage nog eens 10 miljoen. De start ervan zou in 2013 plaatsvinden. De nieuwbouw in Oosterhout zou in 2015 klaar zijn. Dat lijkt van de baan te zijn.

Verantwoord duurder

Dit heeft de directie van het Amphia donderdag gezegd in een vraaggesprek met de krant. Bestuursvoorzitter Olof Suttorp wil niet ingaan op de details. "Of het nu 220 of 270 miljoen euro gaat kosten, maakt niet uit. Als het maar verantwoord duurder is.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

wansink

3 september 2012

Citaat bestuursvoorzitter Olof Suttorp van het Amphia Ziekenhuis in Breda, over de voorgenomen nieuwbouw: "Of het nu 220 of 270 miljoen euro gaat kosten, maakt niet uit. Als het maar verantwoord duurder is.” Bron: BNDeStem.

Slechts een slordige 50 miljoen euro meer. Who cares? Voor een intrapeneur speelt geld blijkbaar geen rol, dus wordt de nieuwbouw vast nog prijziger.

Top