ACTUEEL

Diakonessenhuis en UMCU starten darmcentrum

Het Diakonessenhuis en het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht ondertekenen maandag de samenwerkingsovereenkomst voor het Darmcentrum Midden Nederland. Zij geven hiermee het startsein voor een vergaande samenwerking tussen een perifeer en een academisch ziekenhuis.

Artsen en verpleegkundigen van beide ziekenhuizenwerken werken samen in het DarmCentrum Midden Nederland, dat is gevestigd in het Diakonessenhuis in Zeist. Zij delen hun expertise en dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor alle patiënten.

Verbreden en verdiepen

Rob Florijn, bestuursvoorzitter Diakonessenhuis: "De collega’s van het Diakonessenhuis kunnen zo hun kennis verbreden en verdiepen doordat er met de komst van de UMC Utrecht collega’s meer opleiding en onderzoek zal gaan plaatsvinden. Het UMC Utrecht kan door deze samenwerking de patiënten beter van dienst zijn door gebruik te maken van de efficiëntie in zorglogistiek van het Diakonessenhuis”.

Geroutineerd

Jan Kimpen, bestuursvoorzitter UMC Utrecht, benadrukt dat nu elke patient de zorg krijgt die hij nodig heeft.  “Het Diakonessenhuis levert veelvoorkomende zorg op een efficiënte wijze. Het UMC Utrecht is geroutineerd in de complexe zorg voor specialistische behandelingen."

Darmonderzoek

Patiënten van zowel het UMC Utrecht als het Diakonessenhuis kunnen vanaf heden in het Darmcentrum terecht voor darmonderzoek. In 2013 is het voornemen om dit centrum ook in te zetten voor het bevolkingsonderzoek op darmkanker. Het DarmCentrum Midden Nederland opent in januari 2013 officieel haar deuren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top