ACTUEEL

Na PIP-schandaal minder borstvergrotingen

Na het schandaal met de PIP-borstimplantaten hebben minder Duitse vrouwen hun borsten laten vergroten. Dat blijkt uit een eerste onderzoek van de Duitse vereniging van plastische chirurgen DGÄPC dat woensdag is bekendgemaakt.

"De patiëntes zijn voorzichtiger geworden", zei DGÄPC-president Sven von Saldern. Van de patiënten laat 23 procent hun boezem vergroten in 2012 tot dusver, vorig jaar was dat nog 29 procent.

Siliconen

Bij het schandaal met implantaten van de Franse producent PIP bleek dat slechte siliconen waren gebruikt. Bij een lek kan dat de gezondheid schaden.

Wereldwijd hebben circa 400.000 vrouwen de ondeugdelijke implantaten van PIP gekregen. Meer dan 1000 Nederlandse vrouwen met een PIP-borstimplantaat hoorden dat zij een verhoogd risico lopen, aldus de Borstkankervereniging Nederland. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 september 2012

Goed dat vrouwen hier goed over gaan nadenken voordat ze een beslissing nemen over een product dat langdurig in hun lichaam geplaatst zal worden. Het programma Zembla besteedde in -Operatie proefkonijn- aandacht aan de slechte controle op de kwaliteit van medische hulpmiddelen.
De website Meldpunt Klachten Siliconen geeft veel informatie over het onderwerp.

Top