ACTUEEL

Geriaters Meander Medisch Centrum op non-actief

Drie geriaters van het Meander Medisch Centrum (MMC) in Amersfoort zijn op non-actief gesteld. Daardoor is de geriatrische afdeling van het ziekenhuis in Amersfoort voor onbepaalde tijd gesloten. Een woordvoerster van het ziekenhuis bevestigde maandag een bericht van RTV Utrecht hierover.

Waarom de specialisten op non-actief zijn gesteld, wilde de woordvoerster niet zeggen. "Maar er was geen sprake van een conflict", benadrukte ze.  ,,Op een afdeling geriatrie moeten geriaters 24 uur per dag inzetbaar zijn. Daar hebben wij nu te weinig mensen voor'', legde ze uit.

Patiëntveiligheid

Het ziekenhuis benadrukt tegenover RTV Utrecht dat de patiëntveiligheid nooit in de knel is gekomen. Het besluit om de afdeling te sluitenis afgelopen woensdag is genomen.

Geriatrische patiënten kunnen wel nog terecht in het ziekenhuis. Ze worden voorlopig op andere afdelingen behandeld. Op de afdeling geriatrie worden 65-plussers behandeld die te kampen hebben met twee of meer aandoeningen: bijvoorbeeld een 65-jarige diabeticus met een blaasontsteking die regelmatig valt en verward is. (ANP/Skipr)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

hupkens

8 oktober 2012

Is dit niet het ziekenhuis wat verleden week nog op nummer EEN van de top 100 stond? Hahaha wat een facade...het rommelde daar dus......maar dat werd "niet gezien"....

Anoniem

12 oktober 2012

Misschien staan ze daarom juist wel op nummer 1 omdat ze tijdig hun maatregelen nemen voordat er slachtoffers vallen.

ce jansen

14 oktober 2012

Moet ik hieruit concluderen dat deze medisch specialisten geen 24 uurs geneeskunde willen bedrijven?

Top