Finance

Hoorzitting Meavita in Kamer begint

De Tweede Kamer begint vrijdag aan de eerste van twee hoorzittingen over Meavita. Dit fusieconcern viel de afgelopen maanden uiteen, nadat het in grote financiële nood was gekomen. Op initiatief van PvdA en VVD wil de Kamer lessen trekken uit de ondergang van deze zorginstelling.

Kopstukken Meavita aan het woord

Vrijdag komen eerst vertegenwoordigers van personeel en cliënten aan het woord. Daarna is de beurt aan de kopstukken, met voormalig bestuursvoorzitters Daan van de Meeberg en Charles Laurey, en oud-voorzitter van de raad van commissarissen Loek Hermans. De eerst dag wordt afgesloten met bestuurders van onderdelen van Meavita. Het tweede deel van de hoorzitting volgt op 19 juni.

Invloed veranderingen in de AWBZ

De gesprekken moeten duidelijk maken welke veranderingen in de AWBZ van invloed zijn geweest op de gang van zaken bij Meavita. Ook moet de situatie bij de instelling zelf aan de orde komen. De laatste tijd zijn meer zorginstellingen in de problemen gekomen, waaronder Philadelphia en de IJsselmeerziekenhuizen. De Kamer vindt Meavita een goed geval om lessen uit te trekken. Deze instelling bood vele vormen van zorg, van verzorgingshuizen tot thuiszorg en maatschappelijk werk.

Manieren van zorgbestuur

De Kamer maakt een rapport op na de hoorzitting dat aan het kabinet zal worden aangeboden. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) en staatssecretaris Jet Bussemaker hebben al enige tijd een brief in de pen over de manier waarop zorginstellingen bestuurd worden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top