ACTUEEL

Specialisten willen ander donorsysteem

Medisch specialisten en patiëntenverenigingen willen een ander systeem van orgaandonatie. Iedereen die zijn keuze nog niet heeft gemaakt, zou een oproep moeten krijgen om dat alsnog te doen. Wie na een derde oproep nog steeds niet heeft gereageerd, wordt automatisch donor.

De specialisten en patiëntenverenigingen hebben hun voorstel in een brief gestuurd aan de informateurs van VVD en PvdA, zo meldt de NOS zaterdag.

Actief registreren

Een belangrijke reden voor het voorstel is dat het aantal beschikbare organen de afgelopen jaren nauwelijks is gestegen. Een actief registratiesysteem kan daar verandering in brengen, zegt Luuk Hilbrands van de Nederlandse Transplantatie Vereniging. “Als je liever niet een orgaan wilt doneren, is het ook goed, maar maak je keuze kenbaar”, aldus Hilbrands. “Wanneer jij komt te overlijden, worden de nabestaanden dan in ieder geval niet met die lastige vraag geconfronteerd.” (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

E.Kriek

21 oktober 2012

Conclusie: de specialisten varen een koers die niet strookt met die van de KNMG.
Blijkbaar is ook de KNMG in haar standpunten niet vrij van beïnvloeding door de macht van de politiek, is de enige conclusie.
Gemiste kans, KNMG. Jammer.

Top