ACTUEEL

Ombudsman: Klacht tegen IGZ is gegrond

De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer acht het merendeel van de klachten van Hans Gericke uit Westdorp over de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gegrond. Dat meldt BN De Stem.

Klachten over verzorging in verpleeghuis

Gericke is ontevreden hoe de IGZ zijn klacht heeft behandeld over de verzorging van zijn moeder in het verpleeghuis Ter Schorre in Terneuzen. Gericke  en zijn zus hebben besloten hun moeder na een verblijf van twaalf jaar in Ter Schorre naar huis te halen.

‘Oordeel is onvoldoende onderbouwd’

De Ombudsman zegt het 'niet behoorlijk' te vinden dat er geen verslag is gemaakt van het bezoek van de IGZ aan Ter Schorre. Hierdoor is het niet mogelijk om te bepalen of het klachtenonderzoek voldoende is geweest. Het oordeel van de IGZ is daarom onvoldoende onderbouwd, zo oordeelt de Ombudsman. Brenninkmeijer in BN De Stem: “De inspecteur heeft onvoldoende invulling gegeven aan de verantwoordelijkheid om voldoende duidelijkheid te scheppen en een zuivere rol te spelen”. Brenninckmeijer vindt dat de inspecteur buiten zijn bevoegdheden is getreden door de opstelling van de familie tegenover Ter Schorre te beoordelen. “Door de onduidelijkheid in de rol die de IGZ vervulde, is verzoeker benadeeld. Deze  opstelling van de IGZ frustreerde verzoekers mogelijkheden voor klachtbehandeling die hij zou moeten hebben kunnen benutten,” aldus de Ombudsman in de krant.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top