ACTUEEL

SFG en Vlietland voltooien bestuurlijke fusie

Het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis zijn per 14 november 2012 bestuurlijk gefuseerd. Beide ziekenhuizen behouden de eigen identiteit, maar zijn vanaf deze datum bestuurlijk één organisatie.

Op 18 april 2012 kwam naar buiten dat de beide ziekenhuizen wilden fuseren. Begin juli gaf de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) al aan geen bezwaar te hebben tegen een bestuurlijke fusie.

Bundeling

Aanleiding voor de voorgenomen fusie zijn met name de aangescherpte volume- en kwaliteitseisen in de ziekenhuiszorg. Door krachten te bundelen, kunnen de twee ziekenhuizen, die beiden actief zijn in Rotterdam en de regio Nieuwe Waterweg Noord,  hier beter aan voldoen.

Raad van bestuur

De raad van bestuur van de fusieorganisatie  bestaat uit drie personen. Henk Gerla wordt de nieuwe bestuursvoorzitter. Gerla vervulde dezelfde functie al bij het Sint Franciscus Gasthuis. Karen Kruijthof en Aad de Groot completeren de raad van bestuur. Kruijthof komt eveneens van het SFG en De Groot was lid van de raad van bestuur van het Vlietland. Interim voorzitter raad van bestuur van het Vlietland ziekenhuis Ludo Jansen blijft tot het einde van het jaar als adviseur verbonden aan de nieuwe organisatie.

Coöperatie

De nieuwe fusieorganisatie blijft binnen de coöperatie 'De Ziekenhuispartners XL', die begin mei 2012 opgericht is. Voorzitter raad van bestuur Henk Gerla: We blijven binnen de coöperatie omdat we op sommige vlakken, zoals bijvoorbeeld op het gebied van inkoop, voordeel hebben van een brede samenwerking. Door het grote volume hebben we direct voordeel met inkoopprijzen. Daarnaast willen we binnen de coöperatie graag leren van elkaar op bijvoorbeeld het gebied van prestatie indicatoren." De coöperatie bestaat verder uit het het IJselland ziekenhuis, het Haga ziekenhuis en de Reinier de Graaf Groep. De laatste twee hebben 12 november 2012 bekend gemaakt dat ze ook willen fuseren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top