ACTUEEL

CDA: mist plan voor zorg in krimpregio

In dichtbevolkte gebieden wil het kabinet de zorg concentreren, maar wat gebeurt er in de zogenaamde krimpgebieden als Zeeland, Zuid-Limburg en Groningen. CDA-Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot vindt dat er voor dat laatste te weinig oog is en vraagt het kabinet met een concreet plan te komen.

"Kleine ziekenhuizen in krimpregio's houden het hoofd maar nauwelijks boven water. Er is een tekort aan artsen, gebieden vergrijzen en ziekenhuizen zijn met het openbaar vervoer niet goed te bereiken. Dit terwijl streekziekenhuizen vaak de grootste werkgever zijn in een stad of dorp. Als goede zorg uit de regio verdwijnt, zijn de patiënten en de leefbaarheid in een streek de dupe", aldus Bruins Slot dinsdag. (ANP)

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing, huisarts

5 december 2012

Zorgverzekeraars zijn verplicht zorg in te kopen en aan te bieden. Dus waar beginnen en eindigen de verantwoordelijkheden?

Antoinette Vietsch

5 december 2012

en hiermee is dus ook gelijk de vraag aan de orde hoe kijkt de regering aan tegen samenwerking met net over de landsgrens.

Top