ACTUEEL

Hartpatiënten eisen volledige openheid Ruwaard

Stichting Hartpatiënten Nederland eist in een brief aan het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse per direct volledige openheid van zaken. De patiëntenvereniging is geschrokken van berichtgeving in het Algemeen Dagblad over een niet gepubliceerd onderzoek in opdracht van het ziekenhuis.

Onderzoekers van bureau Medirede hebben volgens het AD vastgesteld dat cardiologen van het Ruwaard van Putten patiënten opvallend snel opgaven. “In een aantal gevallen is die inschatting voorbarig of ten onrechte”, citeert het AD.

Stappen

De krant schrijft dat in een aantal gevallen de dood met morfine is bespoedigd. De onderzoekers zouden zich op grond hiervan afvragen of er gerechtelijke stappen moeten worden genomen. Hartpatiënten Nederland leidt hier uit af dat er mogelijke sprake is geweest van “doodslag of zelfs moord”.

Inzage

Om deze reden wil Hartpatiënten Nederland dat het rapport waarop het AD zich baseert, openbaar wordt gemaakt. “Als dat om welke reden dan ook op korte termijn niet kan, willen wij inzage in dat rapport, en wel per omgaande”, aldus Hartpatiënten Nederland in een brief aan het ziekenhuis. Volgens Hartpatiënten Nederland is het laatste restje vertrouwen bij patiënten weggeslagen na de berichtgeving in het AD. “Om dit vertrouwen zo snel mogelijk te herstellen is volledige openheid van zaken en volledige transparantie zeer dringend nodig”, vindt de patiëntenvereniging.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top