ACTUEEL

IGZ heft toezicht Limburgse zorggroep op

Stichting Zorggroep Noord- en Midden-Limburg heeft haar zaakjes weer op orde. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag. Sinds juni stond de zorggroep onder verscherpt toezicht van de IGZ, maar dat is nu opgeheven.

Het extra toezicht betrof de sectoren verpleging en verzorging en voor thuiszorg in de regio's Horst-Venray en Venlo. Uit in totaal twaalf geplande en ongeplande inspectiebezoeken bleek dat de zorg inmiddels een stuk beter is dan voor de zomer.

Verbeteringen

"Er wordt nu binnen de Zorggroep gewerkt met complete zorgplannen en incidenten worden gebruikt om de zorg beter en veiliger te maken. De medewerkers zijn zich veel bewuster van de individuele zorgvraag van de cliënten en voelen zich gesteund door de inzet van extra (kwaliteits)verpleegkundigen" concludeerde de IGZ.

Toezicht blijft nodig

De inspectie heeft de afgelopen maanden ook met cliënten en vrijwilligers gesproken. Zij merkten op dat het nu beter gaat, maar vonden wel dat de Zorggroep nog niet klaar is met verbeteren. Het verscherpt toezicht is niet meer nodig, maar de IGZ zal de verschillende locaties van de Zorggroep nog wel aangekondigd en onaangekondigd blijven bezoeken om de geplande vorderingen in de gaten te houden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top