ACTUEEL

Langeland houdt salaris personeel in

Langeland houdt salaris personeel in

De ongeveer duizend medewerkers van het Langeland Ziekenhuis is Zoetermeer krijgen deze maand slechts de helft van hun salaris. De andere helft wordt in januari overgemaakt. Wel krijgen ze in december de eindejaarsuitkering. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis dinsdag gemeld.

Het ziekenhuis verkeert in zware financiële moeilijkheden. "Een volledig salaris betalen en de eindejaarsuitkering erbovenop, dat trekken we nu niet", aldus de woordvoerster. Hoewel ongebruikelijk komt de maatregel niet als een verrassing. Tegenover Skipr gaf interim-bestuurder Jan Willem Brinkman eind oktober al aan dat het ziekenhuis in zulke grote liquiditeitsproblemen verkeerde dat de betaling van de salarissen in november en december in gevaar was. 

Bezwaar

Volgens de woordvoerster is er overleg geweest met de vakbonden over de maatregel. Vakbond Abvakabo FNV is het echter totaal niet eens met deze beslissing. "Wij raden de medewerkers aan om dit niet te accepteren en bezwaar aan te tekenen", aldus bestuurder Jan Wagenaar. Het ziekenhuis wijst met klem suggesties van de hand als zouden zorgverzekeraars een stem hebben gehad in het inhouden van salaris. 

Overname

Het noodlijdende ziekenhuis heeft voor wat betreft het voortbestaan de hoop gevestigd op zorgondernemer Loek Winter. Eind oktober kwam de raad van bestuur een principe-akkoord overeen met Winter, die eerder al de IJsselmeerziekenhuizen van de ondergang redde. Naar verwachting komt er op korte termijn meer duidelijkheid over de overnameplannen van Winter. (ANP/Skipr)

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top