ACTUEEL

Lemstra kapittelt Schippers inzake Jansen Steur

Minister Schippers van Volksgezondheid had Europese collega's per brief moeten informeren over neuroloog Jansen Steur. Dat heeft oud-onderzoeker Wolter Lemstra tegenover de NOS gezegd.

Volgens Lemstra, die twee keer een commissie leidde die onderzoek deed naar de disfunctionerende neurolog, wist Schippers "dat het nog jaren kan duren voordat er een zwarte lijst voor medisch specialisten in Europa zou komen”. “Het was niet zo'n grote moeite geweest als zij of de Inspectie voor de Gezondheidszorg een brief had verstuurd naar de Duitse collega's”, aldus Lemstra tegen de NOS. “En het maakt geen verschil of je nu één brief moet sturen of zeven naar de verschillende deelstaten. "

Niet verbaasd

Jansen Steur werd in 2004 ontslagen bij het MST. Met medeweten van de inspectie ging hij in 2006 in Duitsland aan de slag. Hij heeft daar inmiddels bij zes verschillende klinieken gewerkt. Het zou Lemstra dan ook niet verbazen als hij weer in een ander ziekenhuis, bijvoorbeeld in Argentinië, aan de slag gaat.

Spoeddebat

CDA-Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot roept Schippers wil Schippers dinsdag tijdens het vragenuur aan de tand voelen. Als het aan Bruins Slot ligt komt er een spoeddebat. Het CDA vindt dat Jansen Steur alsnog tuchtrechtelijk moet worden aangepakt. Vrijdag erkende Schippers dat het beter ware geweest wanneer Jansen Steur tuchtrechtelijk was aangepakt.  

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Hoek

15 januari 2013

Zoals een oud wijs gezegde en/of spreekwoord geldt ook hier.
"Als het kalf verdronken is dempen men de put" of "As is verbrande turf"

Antoinette Vietsch

15 januari 2013

en iedereen vergeet dat in het BIG-register mensen zijn opgenomen die in het buitenland veroordeeld zijn; je kan immers slechts geschrapt worden door de tuchtraad en door een veroordeling in Nederland. Een kleine wetswijziging lijkt op zijn plaats.

Backus

27 januari 2013

Dokter Schippers,

Ons kent ons...
Al sinds 2004 is bekend uit onderzoeken van het Nivel/Emgo en uit een herhaald onderzoek twee jaar later door dezelfde insittuten hoe de cijfers zijn.
Commissie Lemstra: nooit van gehoord?
Professor Barendrecht (universiteit van Tilburg): nooit gelezen?
Onnozel wicht.

Top