ACTUEEL

Groupon lokt klanten met Belgische borstvergroting

Circa 275 Nederlanders hebben via koopjessite Groupon een kortingsbon van de Brusselse schoonheidskliniek Clinica Aesthetica aangeschaft. Deze bon geeft recht op een korting van 550 euro voor een borstvergroting of andere esthetische ingreep. Dat meldt De Standaard.

In België is reclame voor esthetische chirurgie anders dan in Nederland verboden. “Geneeskunde, ook esthetische, is geen commercieel product”, zegt ondervoorzitter Frans Missotten van de Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie in De Standaard. Dit neemt niet weg dat Groupon ook in België korting aanbiedt op plastische chirurgie. “Wij liggen al ruim een jaar in proces met Groupon, omdat die site ook in ons land al soortgelijke kortingen heeft aangeboden”, aldus Missotten. “Maar die procedure loopt tergend traag.”

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 januari 2013

vraag me af of dit dan pips zullen zijn die er binnen een aantal jaar weer op de belastings betaler zijn kosten zullen verwijderd gaan worden .....

Anoniem

16 januari 2013

En dan nog volhouden dat plastisch chirurgen niet commercieel zijn..................
In Nederland worden door plastisch chirurgen zelfs schaamlipcorrecties door Groupon aangeboden. Hoe ver kan je dalen...............

Anoniem

21 januari 2013

Esthetische chirurgie Niet commercieel?
Hoezo, de wetgeving voorziet zelf dat indien de arts meer dan 50% van zijn omzet uit esthetische chirurgie haalt de commerciele versie van 21% BTW verschuldigt is aan vader staat.
21% is gelijk aan alle andere commerciele producten en diensten.
Laten we eerlijk zijn: Plastiche esthetische chirurgie is de facto commercieel, tot het tegendeel bewezen is.

In het weekend zie je op enkele Vlaamse zenders pure Infomercials voor Nederlandse bedrijven die tandbleken, plastische chirurgie aanbieden ....
Dit is legaal, het zijn immers geen Belgische bedrijven.
Belgische wetten zijn dus discriminerend voor Belgische bedrijven. In Europa niet toegelaten en dus is een veroordeling voor Belgie een kwestie van tijd.

Geen reklame voor de bescherming van de consument?
Lachertje. In elke branche kan je genaaid worden, erger nog in de bankwereld, daar wordt je genaaid en daarna mag je mee gaan betalen voor je eigen oplichting.

Hallo, is er nog iemand met verstand?

Top