ACTUEEL

Schippers stelt zorgbezuiniging Bonaire uit

Inwoners van Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgen tot 1 juli nog niet te maken met bezuinigingen op hun zorgkosten. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid woensdag aan de Eerste Kamer laten weten.

Eigenlijk zou vanaf 1 januari al worden bezuinigd op het verzekerde pakket voor tandheelkunde en fysiotherapie van inwoners van Caribisch Nederland. Daardoor zouden de fors gestegen zorgkosten moeten worden teruggedrongen. Politici op de eilanden maakten zich zorgen over de omvang van de bezuinigingen en de snelle ingangsdatum - het besluit werd pas eind december vorig jaar bekend. Lokale volksvertegenwoordigers noemden het besluit van Schippers 'onzalig en ontijdig'.

Tegemoetkoming

Ook Eerste Kamerleden toonden zich na een werkbezoek bezorgd. Schippers komt nu aan die zorgen tegemoet. Ze schrijft in de brief verder dat ze wel vasthoudt aan de maatregelen. De minister liet eerder al weten voor Caribisch Nederland geen uitzondering te kunnen maken, als op het vasteland ook zoveel op de zorg wordt bezuinigd.

Arm

De Eerste Kamer hoopt dat Schippers nog eens in overleg gaat met de eilanden om te kijken of er toch niet anders kan worden bezuinigd op de zorg. Met deze maatregelen zou de tandheelkundige zorg en de fysiotherapie weleens van de eilanden kunnen verdwijnen, vrezen zij. Veel mensen op de Cariben zijn te arm om deze zorg zelf te kunnen betalen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top