ACTUEEL

Tuchtklacht tegen bestuurders MST

Tuchtklacht tegen bestuurders MST

Vijf ex-patiënten van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur hebben een tuchtklacht ingediend tegen bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente, een bestuurder en twee oud-bestuurders van het ziekenhuis en tegen drie voormalige inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

“Ze stonden erbij en keken ernaar”, vinden de gedupeerde ex-patiënten van de neuroloog. Dat maakte letselschadespecialist Yme Drost vrijdag bekend.

Gedupeerden Jansen Steur

Drost staat 200 ex-patiënten van Jansen Steur bij. De arts stelde verkeerde diagnoses en voerde verkeerde behandelingen uit. Zo vertelde hij mensen dat ze een ernstige ziekte hadden als alzheimer of parkinson, terwijl dat helemaal niet zo was.

Niet ingrijpen

Volgens de ex-patiënten hebben de toezichthouders “gedisfunctioneerd”. Zowel het bestuur van het ziekenhuis als de inspecteurs hebben niet ingegrepen toen duidelijk werd dat patiënten van Jansen Steur schade opliepen. De klachten zijn ingediend bij het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle.

Geen reactie MST

Een woordvoerder van het Medisch Spectrum Twente zei vrijdag dat het ziekenhuis kennis heeft genomen van het bericht dat er een klacht is ingediend, maar wilde niet inhoudelijk reageren. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg wil niet reageren. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 januari 2013

Best goed. Deze zaak maakt hopelijk duidelijk hoe bestuur en IGZ hebben gefaald. Het gaat mij niet om de mensen, want ik denk dat dit in elk ziekenhuis had kunnen gebeuren. Het gaat mij om het verrotte systeem, waarin bestuurders hun eigen baantje belangrijker vinden van de veiligheid van patienten.

Anoniem

28 januari 2013

Zeker goed, en kijk ook eens naar de Raad van Toezicht en het advocatenkantoor dat het MST adviseert. Zijn/waren met elkaar 'verknoopt' via de voorzitter van Raad van Toezicht. Tijd voor nieuwe juridische adviseurs want ziekenhuis zit nog steeds bij dit kantoor?

Top