ACTUEEL

'Bestuurder Amsta heeft wel met werknemers gepraat'

Ben de Valk, voorzitter van de raad van bestuur van Amsta, heeft wel degelijk een gesprek met medewerkers gehad. Dit in tegenstelling tot de berichtgeving van Abvakabo FNV. Er heeft volgens bestuurssecretaris Hester Keesma op maandagmorgen "een goed en open gesprek plaats gevonden."

Onvolledig

Dit gebeurde pas nadat de vertegenwoordiger van Abvakabo FNV het pand van Amsta had verlaten. De berichtgeving op de website van de vakbond is dus onvolledig, aldus Keesma.

Afspraken

Het gesprek van bestuursvoorzitter Ben de Valk vond plaats met ruim 25 medewerkers van de locatie de Poort. Iedere medewerker was daartoe door de locatiemanager uitgenodigd. In verband met mogelijk versturen van de rust van de clienten waren volgens Keesma afspraken gemaakt over aanwezigheid en acties van de vakbond. Het onaangekondigd aanwezig zijn van een vakbondsvertegenwoordiger was niet volgens deze afspraak. 

Werkdruk

Het gesprek van de bestuurder en de medewerkers ging onder andere over de werkdruk die door de aanwezige medewerkers meer getypeerd werd als een kwaliteit- dan een kwantiteitsvraagstuk. De aanwezige medewerkers onderschreven de gedachte dat het een aanzienlijke verbetering zou zijn wanneer afdelingen meer per doelgroepen georganiseerd worden. De komende periode zullen er door de hele organisatie vele gesprekken tussen bestuur en werkvloer georganiseerd worden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

de Boer

28 januari 2013

Mooi dat jullie zo snel reageren op mijn opmerking over het "onaangekondigd aanwezig zijn van vakbondsleden". Maar jullie mogen best zeggen dat jullie een foutje hebben gemaakt, daar ging ik immers van uit.
Blijft wel de vraag staan waarom Amsta niet in aanwezigheid van een vakbondsvertegenwoordig wil praten met medewerkers.
Het verwijderen van mijn vorige opmerking was dan ook niet nodig.

Redactie Skipr

28 januari 2013

Het ging inderdaad om een onzorgvuldigheid van onze kant, waarvoor excuses. En de vraag staat er nu weer!

Top