ACTUEEL

Anita Arts volgt Schraverus op bij Flevoziekenhuis

Anita Arts volgt Schraverus op bij Flevoziekenhuis

Anita Arts is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis. Na het vertrek van Jeltje Schraverus op 24 januari bestaat de raad van bestuur voortaan uit twee leden. Naast Anita Arts is Co’tje Admiraal lid van de raad van bestuur.

Admiraal en Arts traden beiden per 1 maart 2012 toe tot de raad van bestuur. Anita Arts was voor haar komst naar het Flevoziekenhuis lid van de raad van bestuur van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis. Dezelfde functie bekleedde zij gedurende vier jaar bij ProRail. Co'tje Admiraal was directeur/eigenaar van organisatieadviesbureau On Speaking Terms. Zij was tot 2009 als gynaecoloog verbonden aan het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Vijf jaar

Schraverus had een contract voor vijf jaar met het Flevoziekenhuis, waar ze in 2008 begon. "Ze heeft altijd gezegd dat ze maar vijf jaar zou blijven en daar houdt ze zich aan", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Bart Bruijn, huisarts

29 januari 2013

Is de ontslagpremie al geregeld? Moet over ongeveer een jaar tot anderhalf worden uitgekeerd!

Meihuizen

30 januari 2013

Eerste reactie lijkt me wat kort door de bocht, maar de vraag is wel een juiste: hoe komt het dat mw. Arts eerst 550.000 euro vangt na ontslag bij Pro rail (ik kan nier oordelen over haar functioneren, maar dat die tent slecht gerund werd is helder) en daarna nog eens >2 ton bij het OLVG ontslag premie te ontvagen om vervolgens hier aangenomen te worden op een topfuntie. Ik hoop dat de RvT hier terdege onderzoek naar heeft gedaan.
Eerst de feiten (het kan goed dat mw. Arts echt een topper is maar 'pech' heeft gehad zullen we maar even zeggen), maar de feiten die we kennen lijken te wijzen op het onderbuik gevoel van @Bart Bruijn... slecht management en via old boys network weer op de volgende dikbetaalde post landen. Dat zou erg jammer zijn. Benieuwd of RvT/RvB hierover tekst en uitleg wil geven.

Top