ACTUEEL

Flevoziekenhuis kiest voor vrouwen in bestuur

Flevoziekenhuis kiest voor vrouwen in bestuur

De raad van toezicht van het Flevoziekenhuis heeft Co’tje Admiraal en Anita Arts met ingang van 1 maart benoemd tot lid van de raad van bestuur. Met Jeltje Schraverus als voorzitter bestaat de raad van bestuur daarmee volledig uit vrouwen.

Anita Arts was hiervoor lid van de raad van bestuur van het OLVG, waar zij tot juli 2011 actief was als chief operations officer (COO). Hiervoor was ze vier jaar bestuurder bij ProRail. Co'tje Admiraal is directeur annex eigenaar van organisatieadviesbureau On Speaking Terms. Zij was tot 2009 als gynaecoloog verbonden aan het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Organisatorische koers

De uitbreiding van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis hangt samen met een nieuwe organisatorische koers. De traditionele vakgroepen worden in de loop van dit jaar omgevormd tot Eenheden voor een Verantwoord Resultaat (EVR’s). Aan het hoofd van de EVR staat een medisch specialist, die wordt ondersteund door een bedrijfsleider.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

24 januari 2012

Geweldig nieuws voor werkende vrouwen in Nederland. Hoop van harte dat de dames gaan laten zien dat ze hun taken minstens zo goed uitvoeren als mannelijke collega's.

DGo

24 januari 2012

Drie bestuursleden voor zo'n klein ziekenhuis? Dat is wel erg veel, ook al zijn het allemaal vrouwen :).

Met het leggen van de verantwoordelijkheid bij een RVE-management wordt er al heel wat managementcapaciteit (lees ook: kosten) op het RVE-niveau gelegd. En dan nog eens drie bestuursleden die ook nog eens voor de nodige kostenverzwaring zorgen. Hoe kan de RvT dat uitleggen?

Wellicht knijpt mevr. Schraverus er binnenkort wel weer tussenuit?!?
En blijkt het Flevoziekenhuis dan misschien ook opgescheept met een heus, op dit moment nog niet zichtbaar, probleem? In het Waterland Ziekenhuis is men nu nog steeds bezig om de problemen uit het verleden op te lossen!

Anoniem

24 januari 2012

Ach, altijd dat wijzen op 'vrouw' of 'man'... Het gaat erom dat je goede managers zoekt en om een goede samenwerking. EVR's; daar heeft toppertje Anita Arts ervaring mee opgedaan in het OLVG. Veel succes dames!

Peter

10 juni 2012

Geweldig. Het flevo ziekenhuis mag terecht trots zijn. Vooral om Mevr.Arts in hun gelederen te hebben, dit is zeer competente bestuurder. Ondanks alle negatieve publiciteit, is dit een enorm hard werkende vrouw met zeer veel ervaring, kennis en kunde. Ik hoop van harte dat ze op deze positie wel de erkenning en aanzien ( zowel persoonlijk als financiel)krijgt.

Janssen

22 januari 2013

Anita Arts: eruit gewerkt voor veel geld bij ProRail, voor veel geld eruit gebonjourd bij het OLVG en nu in deze functie?

Het is een lachertje dat zo'n zakkenvuller binnen de kliek blijft functioneren.

De zakkenvulste

22 januari 2013

"Ik hoop van harte dat ze op deze positie wel de erkenning en aanzien ( zowel persoonlijk als financiel)krijgt".

Het maakt niet veel uit, als mevrouw Arts niet functioneert gaat ze er met een flinke oprotpremie vandoor!

Chapeau!

Top