ACTUEEL

Plastisch chirurg mag geen 'mooi' beloven

Plastisch chirurgen in Engeland mogen hun patiënten geen "schoonheid" beloven. Ze mogen geen foto's van modellen gebruiken om te laten zien hoe de patiënt er na een operatie uit kan zien. Dat staat in de nieuwe code voor cosmetische chirurgie van het Koninklijke College van Chirurgen in Londen. Dat is een onafhankelijk orgaan dat de professionele maatstaven bepaalt voor de chirurgie in Engeland.

Misleidende beelden

Plastisch chirurgen zouden alleen diagrammen en echte foto's van patiënten mogen gebruiken, om te laten zien wat voor effect een ingreep heeft. Foto's mogen niet worden bewerkt met computers, omdat het resultaat daarvan misleidend kan zijn.

Nieuwe code

De organisatie stelt in de nieuwe code ook dat alleen chirurgen plastische chirurgie mogen uitvoeren. Niet-chirurgische cosmetische ingrepen zouden door gediplomeerde medici moeten worden uitgevoerd. Nu is voor sommige behandelingen geen diploma vereist.

Hoewel de code niet bindend is, is het aanzien van het college zo groot dat de cosmetisch chirurgen er zich normaliter aan houden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top