ACTUEEL

TEDxNijmegen maakt eerste sprekers bekend

De organisatie van TEDxNijmegen heeft de namen van drie personen bekend gemaakt die op 8 april 2013 acte de présance zullen geven. Onder andere cabaretier en kinderrechtenactivist Herman van Veen, professor Edward Gerjuoy en Gerard van Grinsven zullen hun verhaal houden over het TEDxNijmegen thema 'leven'.

TEDxNijmegen wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en is de opvolger van TEDxMaastricht, dat in 2011 en 2012 plaatsvond met als thema ‘the future of health’. TEDxNijmegen gaat over het leven. Over wat mensen tegenkomen van conceptie tot de oude dag. Over gezondheid en ziekte, zorgen en verzorgd worden. Over de weg van 0 tot 110 jaar oud.

TED

TED staat voor Technology, Entertainment & Design en is in 1984 in de VS begonnen als een platform voor ideeën uit deze drie werelden. Sindsdien is het gegroeid tot een wereldwijd fenomeen waar sprekers als Bill Clinton, Oliver Sacks en Graig Venter het podium deelden. Met de gedachte ‘ideas worth spreading’ is het TEDx programma ontstaan.

Well-being

Spreker Gerard van Grinsven is CEO van het Henri Ford West Bloomfield Hospital in Detroit. Afgelopen jaar had Skipr een interview met Van Grinsven over de manier waarop hij zijn ziekenhuis bestuurt. Zijn ziekenhuis is volgens Van Grinsven een ‘Community Centre for Well-being’ en speelt een centrale rol in de samenleving. "Waarom kunnen we ook niet health coaches worden voor het publiek, zodat wij ook kunnen investeren in de samenleving en uitleggen hoe je gezond kan blijven?"

Zie hier het volledige interview met Gerard van Grinsven.

TEDxNijmegen vindt op 8 april 2013 plaats in de Schouwburg aan het Keizer Karel Plein. Aanmelden is mogelijk via de website van TEDxNijmegen

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top