ACTUEEL

Europees onderzoek naar Diane-35 pil

Er komt een Europees onderzoek naar de Diane-35 pil. Dat maakte het Europese geneesmiddelenagentschap EMA vrijdag bekend. Het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) gaat het onderzoek samen met andere Europese agentschappen uitvoeren. Diane-35 wordt voorgeschreven om acne te verlichten bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Franse maatregel

Tot het onderzoek is besloten na het nieuws van vorige week dat de pil in Frankrijk voorlopig uit de schappen wordt gehaald. De Franse autoriteiten kwamen tot deze maatregel omdat er de afgelopen 25 jaar vier vrouwen zijn overleden door bloedklonters na het slikken van de pil. In Nederland zijn er geen fatale gevallen bekend. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of de werkzaamheid en de risico's van de pil in balans zijn.

Diane-35

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen adviseert patiënten in Nederland die op dit moment Diane-35 of zogeheten generieke varianten gebruiken, om niet te stoppen met het gebruik van het geneesmiddel en bij ongerustheid naar de arts te gaan. Het middel wordt behalve bij acne ook voorgeschreven voor de behandeling van lichte overbeharing en een vette huid. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top