ACTUEEL

Duitsland laat ouders comazuipers meebetalen

Ook in Duitsland laait de discussie op over comazuipers en wie de rekening voor uit de hand gelopen drinkgelagen moet betalen. Als het aan de CDU ligt, moeten ouders van jonge comazuipers een deel van de rekening voor de behandeling van hun kroost gepresenteerd krijgen om ze zo aan hun opvoedplicht te helpen herinneren.

“Het sterk stijgende aantal jeugdige comazuipers dat in Duitse ziekenhuizen wordt afgeleverd, is niet aanvaardbaar. Men zou de ouders met afgerond 100 euro moeten laten bijdragen aan de behandelingskosten om ze te herinneren aan hun verantwoordelijkheid”, zegt woordvoerder volksgezondheid van de CDU-bondsdagfractie Jens Spahn.

Comazuipers leggen onnodig beslag op personeel en geld in het gezondheidswezen, stelt de parlementariër in de krant Rheinische Post van woensdag. In 2011 werden in Duitsland 26.349 kinderen in de leeftijd van 10 tot 19 jaar in een ziekenhuis behandeld wegens alcoholmisbruik.

Behandelingskosten

In Nederland werd afgelopen jaar een soortgelijke politieke discussie gevoerd over wie de rekening moet betalen van ernstig alcoholmisbruik onder jongeren. Minister Schippers van Volksgezondheid vond toen niet dat comazuipers zelf de kosten van hun ziekenhuisopname moeten betalen. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Hans

14 februari 2013

Laat de naturaverzekering dit risico uitsluiten. Moet je helemaal zelf betalen of een aanvullende zuipverzekering afsluiten. Er kan wat dat betreft nog veel uit het basispakket: alle behandelingen als gevolg van roken, drinken, wintersport, parachutespringen, paardrijden, enzovoort. Allemaal overbodige luxe, waar we niet aan hoeven mee te betalen. Basispakket moet dan echt gericht zijn op de basiszorg en de rest in aanvullende verzekeringen als meerkeuzesysteem.

Anoniem

18 februari 2013

OT; helemaal mee eens! Laat ze maar betalen...

@ Hans; ik kan met je meegaan maar wat vind je dan van dertig-plussers die in het weekend voetballen en geblesseerd raken? Het is een glijdende schaal...
Ouderen die ondanks gladheid toch naar buiten gaan en vallen?
Mensen die ondanks de bekende risico's teveel eten en obese worden?
Moeilijk...

Top