ACTUEEL

ADRZ herplaatst 30 leidinggevenden

ADRZ herplaatst 30 leidinggevenden

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) heeft een organisatieverbetering in gang gezet waardoor 30 leidinggevenden herplaatst worden. Aanleiding was onvrede onder het ziekenhuispersoneel en het verder stroomlijnen van de organisatie van de fusie van de ziekenhuizen in Goes en Vlissingen in 2010.

Na de fusie bleken er op de werkvloer verschillen te bestaan tussen leidinggevende afkomstig van het ene of andere ziekenhuis. Uit tevredenheidsonderzoek uit 2010 bleek de onvrede van het personeel zich toe te spitsen op zowel de raad van bestuur, het sectormanagement als ook de leidinggevende laag daaronder.

Gevolgen fusie

Een perswoordvoerder van het ADRZ licht toe dat de raad van bestuur vanwege de fusie in 2010 al is vernieuwd. Ook het sectormanagement, bestaande uit vier personen, heeft inmiddels twee nieuwe medewerkers. De managementlaag onder de sectormanagers betreft zo’n 80 afdelingshoofden en teamleiders. “In het kader van het project Organisatieverbetering hebben zij een assesment ondergaan om te zien of ze voldoen aan de nieuw opgestelde profielen voor leidinggevenden. Vijftig van hen blijven aan als leidingingevende op dezelfde plek. Dertig voldoen niet aan het profiel en zijn niet herplaatsbaar als leidinggevende", zegt een perswoordvoerder van het ziekenhuis. Ongeveer de helft doet vrijwillig een stapje terug en gaat in de meeste gevallen aan het werk in de functie die ze hiervoor vervulde. De overigen worden herplaatst binnen of buiten het ziekenhuis.

Vacatures

Na de verschuivingen zijn er 13 vacatures ontstaan. op dit moment zijn er 25 gegadigden voor deze vacatures. Voor 1 maart moet er voor iedereen duidelijkheid zijn wie waar terecht komt, aldus de perswoordvoerder.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top