ACTUEEL

Raadslid roept ZZG-bestuurder op salaris te verlagen

Bestuursvoorzitter Dick Herfst van de ZZG zorggroep in Nijmegen zou zijn salaris uit eigen beweging naar beneden bij moeten stellen. Dat schrijft het Nijmeegse GroenLinks-raadslid Pepijn Boekhorst in een open brief aan Herfst, meldt De Gelderlander.

Boekhorst meldt in de open brief dat Herfst ruim 237.000 euro verdient. Daarmee verdient hij meer dan de Balkenende norm. In de brief uit Boekhorst ook kritiek op de manier waarop Herfst omgaat met vastgoed van de ZZG Zorggroep.

Veelverdieners

Herfst zegt in De Gelderlander dat Boekhorst beter eerst met hem had kunnen bellen, omdat hij een aantal dingen door elkaar haalt. Wat betreft het salaris, baseert Boekhorst zich volgens Herfst 'niet op feiten'. Herfst staat echter wel op de recente lijst van minister Plasterk met veelverdieners uit de publieke sector, evenals een collega ZZG-bestuurder. Volgens Herfst bevat die lijst fouten.

Hij zegt in de krant zich hoe dan ook te schikken naar de nieuwe salarisrichtlijnen van de minister, maar weigert salaris afstaan 'vanwege een onderbuikgevoel’.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top