ACTUEEL

Twentse neurochirurg mag weer patiënten zien

Neurochirurg Mathieu Lenders mag zijn reguliere werkzaamheden bij Medisch Spectrum Twente (MST) weer uitvoeren. Onderzoek naar zijn functioneren en praktijkvoering heeft uitgewezen dat er geen reden is voor verdere opschorting van patiëntengebonden activiteiten.

Het onderzoek naar Lenders is een uitvloeisel van de affaire Jansen Steur. In december vorig jaar bleek dat Lenders op grond van twijfelachtige doorverwijzingen van Jansen Steur in het verleden patiënten had geopereerd. Op grond hiervan besloot het MST Lenders tijdelijk geen patiëntgebonden activiteiten te laten verrichten. Een standaardprocedure, aldus het MST.

Uitkomst

Een commissie bestaande uit twee interne en twee externe medisch specialisten heeft de afgelopen weken Lenders huidige functioneren uitvoerig bekeken. De commissie komt tot de conclusie dat hem niets in de weg staat om zijn werk weer op te pakken. De uitkomst van het onderzoek is gedeeld met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Extern onderzoek

De commissie heeft zich niet uitgelaten over Lenders rol bij de mogelijk suspecte neurochirurgische behandelingen in de periode van 1996 tot en met 2003. Een externe commissie doet hier nog onderzoek naar. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de resultaten daarvan bekend zullen worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top