ACTUEEL

Martini Ziekenhuis richt SEH voor kinderen in

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft binnen de bestaande Spoedeisende Hulp een speciale afdeling voor kinderen ingericht. Hierbij ondersteunt een kinderverpleegkundige de SEH-verpleegkundige bij de opvang, het onderzoek en de behandeling.

Strengere eisen IGZ

De kindvriendelijke SEH is definitief tot stand gekomen na een pilot van een jaar waarbij de afdeling Kindergeneeskunde en de SEH samenwerkten. "Het ziekenhuis loopt hiermee vooruit op de strengere eisen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft aangekondigd. Deze wil strengere eisen gaan stellen aan specifieke kindgerichte zorg." Dat zegt woordvoerster Hetty Casemir van het Martini Ziekenhuis tegen Skipr. Daarnaast wil het ziekenhuis kindvriendelijke zorg bieden. “Kinderen zijn een speciale doelgroep die een andere bejegening vragen", zegt Casemir. In 2012 kwamen ruim 3.500 kinderen naar de Spoedeisende Hulp in het Martini Ziekenhuis.

Kinderverpleegkundige op SEH

"Alle kinderen die binnenkomen op de SEH worden hier mede opgevangen door een kinderverpleegkundige”, zegt Casemir. Alle acute zorg is op één locatie gebundeld. Hierdoor profiteren alle specialismen van de specifieke zorgkennis van de kinderverpleegkundigen en delen de SEH-verpleegkundigen hun kennis van acute zorg met de kinderverpleegkundigen. Loes Tanja, kinderarts: “De toegevoegde waarde van deze samenwerking zie je ook doordat je merkt dat andere specialismen meer aandacht hebben voor pijbestrijding bij kinderen.” De kinderverpleegkundigen zorgen voor optimale aandacht voor het kind; voor de manier van benaderen en voor goede voorlichting aan het hele gezin. Er is veel aandacht voor het verlichten van ongemak en pijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top