ACTUEEL

Petitie voor verpleegkundige in bestuur VUmc

Interim-bestuursvoorzitter Fred Plukker van het VUmc heeft een petitie met ruim 700 handtekeningen gekregen, bedoeld om een verpleegkundige in de raad van bestuur benoemd te krijgen. Dit meldt Nursing op basis van berichtgeving in het personeelsblad Tracer.

De handtekeningactie is een initiatief van transferverpleegkundige Hans Peltenburg. Toen hij in december vorig jaar tijdens een personeelsbijeenkomst pleitte voor een bestuurder met een verpleegkundige achtergrond, liet de voorzitter van de raad van toezicht Cees Veerman weten dat hij dan maar met handtekeningen moest komen. In totaal hebben 704 mensen de petitie ondertekend.

Bijzondere aandacht

Interim-bestuurder Plukker heeft welwillend gereageerd op de actie. In Tracer laat Plukker weten dat er binnen de nieuwe raad van bestuur een bestuurder komt die bijzondere aandacht zal besteden aan de samenwerking tussen verpleegkundigen en dokters. “Ik vind het heel belangrijk dat de verpleegkundige discipline goed tot zijn recht komt”, aldus Plukker in Tracer. “Maar dat hoeft niet te betekenen dat een bestuurslid ook daadwerkelijk als verpleegkundige heeft gewerkt, al zou dat natuurlijk wel mooi zijn.”

Uitbreiding

De raad van bestuur van het VUmc wordt in de loop van 2013 uitgebreid naar vier leden waarvan minstens de helft een medisch professionele academische achtergrond heeft. De nieuw te benoemen bestuursvoorzitter is bij voorkeur medisch specialist. De ingrepen in de top van het ziekenhuis volgen na een diepe bestuurlijke crisis, waar het academische ziekenhuis vorig jaar in belandde na een opeenstapeling van incidenten.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

zorg

28 februari 2013

Zou wel eens verfrissend kunnen werken.
Heldere kijk van iemand van de werkvloer en niet alleen van uit een ivoren toren.
Ook inversteerders uit het ziekenhuis houden aangezien die voor het rendement gaan. Dat dit rendement gehaald moet worden uit bezuinigingen spreekt vanzelf en zal dus net als bij de verzekering ten koste gaan van de verzorging.

Top