ACTUEEL

Aafje dreigt Faveo met rechter

Thuiszorgaanbieder Aafje in Rotterdam eist van thuiszorgaanbieder Faveo dat deze binnen een week haar personeelsbestand geeft. Aafje dreigt anders naar de rechter te stappen. Dat meldt RTV Rijnmond.

Faveo heeft het onderspit gedolven in de aanbestedingsstrijd. Vanaf 23 april 2013 wordt de thuiszorg in Rotterdam anders verdeeld. Aafje en Humanitas worden dan de grootste zorgaanbieders in de havenstad. Als gevolg hiervan verliezen bijna alle medewerkers van faveo hun baan. Vakbond Abvakabo FNV maakte in november bekend dat 600 medewerkers van Faveo  bij het UWV voor ontslag zijn aangemeld. Dat is 94 procent van het totaal.

Personeel overnemen

Aafje laat weten dat ze het oud-personeel van Faveo wil overnemen, zoals de cao van de thuiszorgmedewerkers ook voorschrijft, maar dat de bewindvoerder van Faveo de persoonsgegevens niet verstrekken. Aafje heeft daarom inmiddels openbare personeelsadvertenties geplaatst. Veel oud-Faveo-medewerkers hebben op deze vacatures gereageerd, meldt RTV Rijnmond. Aafje is hier blij mee, maar wil echter alle medewerkers van Faveo bereiken. Als Faveo het personeelsbestand niet spoedig geeft, wil Aafje dit daarom via de rechter afdwingen. Aafje was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top