ACTUEEL

'Zorg op afstand hoeft niet kil te zijn'

Zorgt het gebruik van technologie in plaats van fysieke ontmoetingen voor kille zorgverlening? Integendeel. "Slimme technologie bespaart tijd en creëert ruimte om weer echt te verbinden", zei Daan Dohmen op het Health Valley Event dat 13 maart 2013 in Nijmegen plaatsvond.

Focus Cura, het bedrijf van Dohmen, ontwikkelt apps die zorg op afstand mogelijk maken met behulp van de iPad. Focus Cura werd in 2011 uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van Nederland.

Beeldverbinding

Door middel van een beeldverbinding via internet kunnen zorgverleners met cliënten praten zonder fysiek aanwezig te zijn. De techniek levert geen problemen op. Maar dat betekent niet dat mensen, zorgverleners en cliënten, er vanzelf mee aan de slag gaan. De les die Dohmen geleerd heeft is dat je ze moet informeren, confronteren en verleiden.

Eerst proberen, dan oordelen, stelt Dohmen. "Gooi een iPad in de mix en er zijn genoeg mensen die geen afstand meer kunnen en willen doen van deze slimmere werkwijze. En als de techniek het contact eenmaal efficiënter heeft gemaakt, dan komt er ruimte om de warmte weer terug te krijgen in de zorg."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bontes

13 maart 2013

helemaal mee eens. Uit ervaring weet ik dat de beleving van het contact zelfs positiever bevonden kan worden. het moet wel een keuze optie blijven. niet iedereen kan en wil e health

Top