ACTUEEL

LangeLand lonkt naar thuiszorgaanbieder

Thuiszorgaanbieder Vierstroom uit Gouda zou overnamegesprekken voeren met het noodlijdende LangeLand Ziekenhuis. Dat meldt Medisch Contact op basis van een interview met de voorzitter van de raad van toezicht van het LangeLand Marianne Luyer.

Vierstroom is een opvallende overnamekandidaat. De naam van de zorggroep is nog niet eerder gevallen en is bovendien als thuiszorgaanbieder branchevreemd in de ziekenhuiswereld. Ook zijn er twijfels over de financiële draagkracht van Vierstroom met een jaaromzet van 129 miljoen euro en 4,5 miljoen euro winst.

Tunnelvisie

Volgens Luyer moet de belangstelling serieus genomen worden, zeker nu de onderhandelingen met zorgondernemer Loek Winter voorlopig in de ijskast staan. “Ik wil niet dat het ziekenhuis bij haar toekomstplannen lijdt aan tunnelvisie”, aldus Luyer in Medisch Contact. “Wij zijn het aan alle betrokken partijen verplicht om alle mogelijkheden goed te onderzoeken.”

Uitstel van betaling

De overnamebesprekingen Winter werden volgens Luyer maandag stopgezet, omdat Winter aandrong op het aanvragen van uitstel van betaling. Daarmee zou het LangeLand een deel van de schulden kunnen saneren, maar volgens Luyer ook imagoschade lijden en vertrouwen verliezen bij leveranciers en financiers.

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Ingrid

21 maart 2013

Het LLZ, alle personeel en artsen, zijn dankzij Marianne aan de aasgierklauwen van zorgondernemer Winter ontsnapt.

Inderdaad: 'Een ziekenhuis is inderdaad geen koekjesfabriek'.

Winter had een goed plan voor overname? vijftienduizend euro per specialist en anders je biezen pakken?

Zonder Marianne had ons ziekenhuis een enorme imagoschade geleden met Winters idee van een surseance van betaling.

En dan dat idee van 15.000 euro voor vrijgevestigde specialisten. Nee Winter, deurtje dicht.De Jager

21 maart 2013

I.v.m. de logistiek van patientenstromen is een keuze voor de thuiszorg ( eerstelijns) volstrekt logisch als het gaat over ketenzorg met inzicht in financiële trajecten.

Private investeerders genereren alleen maar ondoorzichtelijkheid waar niemand mee gediend is als transparantie een dwingende noodzaak wordt. De rol van de IZG en de overheid dient volledig weer een zaak van ons allen te worden en niet van 1 zorgondernemer met andere belangen als de maatschappij.

Zorgverzekeraars en zorgaanbieders vinden elkaar aan het bed van de patiënt, niet op de beurs in Amsterdam.

Hulde voor Marianne Luyer die op overtuigende wijze haar punt op de toekomst van het LLZ heeft gemaakt.

Politiek laat ons sociale Nederland met oog voor de allerzwaksten ( gehandicapten en ouderen ) niet afbreken
door zorgondernemers die hun gebrek aan de menselijke maat der dingen camoufleren met moord en brand schreeuwen over het tijdelijke ongemak van financiele aard.

Echt, niemand zit te wachten op het zorgmodel wat gestoeld is op concurrentie. het is wel zo passé .

En juist dat zorgmodel blijkt nu op termijn onbetaalbaar te worden. Waar is de collegialiteit tussen de specialisten gebleven? Terug naar de tijd van voor de privatisering en terug naar de kerntaken van het ziekenhuis: geen onderneming met winstbejag maar een plaats waar men geneest, een veilige plaats waar men weet dat de artsen er samen voor ONS zijn.

Olaf Wijman

21 maart 2013

toch niet beter 'schoenmaker blijf bij je leest'?

Top